Здравейте, аз съм Поли Николова и съм тук, за да ви напомня, че в природата има абсолютно всичко за нашето здраве.

Именно за това избрах холистичната и алтернативна медицина, като свое призвание и път в живота.

Още в родната ми страна учих аналитична и индустриална химия, което с времето се оказа, че е едно от най – правилните решения в живота ми, въпреки крехката ми за онзи период възраст, в която съм направила този избор. 

С течение на времето започнах да изучавам билките, но доста по – късно завърших за Мастер Хербалист – Фитотерапия – лечение с билки.

В този промеждутък от време, се запознах с лечението с водорасли, за което съм благодарна и до днес, защото  именно водораслите помогнаха на дъщеричката ми да се излекува от астма.

През същото това време се обучавах и изучих може би около 7 вида масажи. А задълбоченото изучаване на човешкото тяло ми помага и днес в по – бързата ориентация за органи и системи. Тяхното функциониране и съответно различните заболявания, чието подпомагане в изцеляването правя  именно чрез Ароматерапията, която също изучавах паралелно с масажите.

Но, аз не спрях до тук, защото като всеки човек с лична история имах нужда да си обясня как така емоциите ни влияят на физическото  състояние под формата на заболявания и така стигнах до Баховата терапия.

Баховата терапия работи именно с психиката на човека и в нея търсим не симптомите, а корена на тези симптоми. И в един момент се оказа, че в работата ми много би ми помогнала психотерапията, за да вниквам по- бързо в емоционалното състояние на пациента и по- бързо да мога да му помогна да излезе от това състояние. 

И  така – пред вас стои и един Психотерапевт с две специалности – Когнитивна и социална Психотерапия

Холистичната медицина е всеобхватно понятие, а най – важното е, че е с грижа за нашето  здраве  със цялата мощ  на природните сили, а знаем, че природата също е и енергия.

Впрегнах тази енергия в знания и мога да ви кажа, че доста успешно се справям като Рейки Мастер. Правила съм семинари по темата в Лондон, Барселона, Мадрид, Валенсия

Член съм на Британската Рейки Асоциация и на Международната Рейки Организация, което ми дава правото да провеждам курсове, да обучавам и да издавам нужните сертификати по цял свят.

Установих, че съм жадна за знания, а тази жажда се задоволява само с учене, за това не зная кога ще спра.

Но съм щастлива от факта, че тези знания помагат и на други хора да намерят правилният път в живота  си по различни начини и именно аз съм част от тяхното израстване и подпомагам този път с моят опит.

Това е накратко професионалният ми път, но…

Коя е всъщност Поли Николова?

Бих определила себе си като един усмихнат и ведър човек, който винаги  е готов да се притече на помощ ако някой има нужда.

Имам прекрасно семейство, което ме подкрепя изцяло и вярва в мен. Винаги съм готова да поговоря с някого, да дам искрица надежда, да се посмея, да поплача дори.

Аз съм един изключително емоционален човек, който цени емоциите и чувствата и в другите хора. Обожавам природата, животните, планината и реките, изворчетата, езерата, и да …и морето, разбира се. Обичам да пътувам със семейството си и да откриваме нови места и хоризонти, да се запознавам с различни култури и техните обичаи.

Зная, че нося слънцето в себе си и с готовност го споделям с всеки, чийто ден е мрачен, защото всеки всъщност носи слънцето в себе си, просто понякога забравя как то свети.

Може би трябва да ви спомена и за моето хоби, което всъщност е и част от моята професия, но все пак е хоби, защото си почивам, когато творя. И творя не какво да е, а именно ръчно изработени от  сапуни, мехлеми, мацерати, тинктури, козметика, дори и парфюми. Това е наистина част от моят начин да релаксирам, както и да бъда сред природата, защото повечето от продуктите са взаимствани от нея. Дори сама отглеждам някои от билките, които използвам в творенията си. 

Именно природата е  тази, която ми вдъхва сили и увереност, че всичко в нея е безценен дар за нас и неизчерпаем източник на блага, на които можем освен да се наслаждаваме, но и да се лекуваме с тях.

И именно природата и хората, които започнаха да търсят все повече моите домашни продукти приготвени с много любов, ме подтикнаха да регистрирам своя собствена търговска марка.

А именно търговска марка за ръчно направени, домашни продукти, носеща моето име отчасти – Polly`N- PollyNi®, което име се оказа гаранция за качество и стил, колкото и самата аз да не вярвах в началото.

Вижте повече за моите продукти ТУК

Още нещо бих добавила за себе си, което смятам, че би ви било интересно, но не само интересно, но и полезно.

Рисувам енергийни картини,  но само ако са  по поръчка и към всяка заявена картина има лично послание към човека, който я е поръчал.

Вижте моите творения ТУК

Освен това съм и автор  на 3 книги и продължавам да пиша. Имам мой авторски блог в фейсбук, който може да разгледате ТУК.

Това също е част от моят начин на почивка – да се потопя в магията на словото…

И естествено – обожавам да чета. Почти толкова, колкото да съм и в планината, до някое поточе и да слушам ромоленето му.

Определено мога да кажа за себе си, че съм един щастлив човек, успял в пътя на сбъдването на мечтите си, да бъде полезен и на хората.

Защото всъщност, за това сме на земята- докато израстваме, да споделяме знанието си и да помагаме на хората около нас да откриват себе си и да се наслаждават на този иначе така прекрасен живот.

Благодаря ви, че сме заедно по пътят наречен живот!

Поли Николова

“ Това, което пациентът знае, е по- важно от това, което знае практикуващият. Защото изцелението е в това да си спомниш как да бъдеш здрав, а просветлението е как да бъдеш цялостен. Успешният Лечител не е този, който е излекувал най- много пациенти. А този, който учи най – много пациенти как да се лекуват сами.“

Чарака Самхита

Мъдрец IХ век пр. Н. Е.