Болката в кръста не е толкова безобидна

Ишиас

Какво представлява ишиасът и има ли лечение?

pollynikolovatherapy.com

Потърси ме жена с дълго годишна болка в кръста и лумбалната област. Два пъти е била и с епидурална упойка, която допълнително усложняваше проблема. При пълни мерки на безопасност и дезинфекция установих, че жената страда ишиас. Отделно от това се оказа, че има и разместени лумбални прешлени.

Ишиасът е възпаление на “нервус ишиадикус” или седалищния нерв. Ролята на седалищният нерв е да провежда импулсите на сетивността от краката към гръбначният мозък, както и провеждане на двигателните импулси от гръбнака към мускулатурата на краката, преди всичко към подбедрицата.
Седалищния нерв – както всички периферни нерви – се състои от множество нервни коренчета, които излизат от гръбначния стълб на различни нива. Натоварване или възпаление могат някъде да раздразнят нервните влакна. Оттам се получават болки, а типичното при засягане на този нерв е болката с излъчване към единия крак. Има и други заболявания, които могат да възпалят седалищният нерв, но в случая не ставаше въпрос за тях, тъй като много щателно разпитах пациентката, а и приложихме квантова диагностика с Биоскенер, който не отчете други увреждания.

Биоптрон

Приложената терапия първоначално беше комбинацията от два вида масаж + ароматерапия с етерични масла, като копайба, риган, мащерка и др, след което на пациентката бе приложена ТЕНС. Транскутанната електрическа нервна стимулация (ТЕНС) или накратко Електростимулация.

Електростимулацията е изключително ефективен и безболезнен метод при болки и сковаване. За разлика от лекарствата, стимулацията с нискочестотен ток не натоварва черния дроб и бъбреците. Най-често я използват хора със заболявания като артрит, болест на Бехтерев, ишиас, дископатии, невропатии, невралгии, травми и тн. Хора с болки в гърба, колената, лактите, раменете, корема и т.н., чиято причина не е изяснена също се възползват от ТЕНС терапията.  


pollynikolovatherapy.com

След ТЕНС терапията, на пациентката й бе приложена светлинна терапия с медицинският уред за хиперполяризирана светлинна терапия БИОПТРОН с червен филтър, за лечение на възпалителни процеси.

Светлинната терапия Bioptron повлиява благоприятно и изключително бързо този тип травми, като осигурява поляризирана (проникваща в дълбочина) светлина, с която лечението е 100% неинвазивно, 100% безопасно и 100% безболезнено.
Светлината на БИОПТРОН облекчава болката като блокира невротрансмитерите на болка и увеличава освобождаването на ендорфини, намалява възпалителния процес и подсилва естествените регенеративни способности на организма чрез повишаване на микроциркулацията и кръвоснабдяването в засегнатия участък.

Знаем, че от една процедура няма как да бъде излекуван някой, за това терапиите ще продължат до облекчаване или пълно излекуване в зависимост от стадия на заболяването.

Отделно от това препоръчах на пациентката ми ароматерапевтични блендове, които правя като ароматерапевт за лечение на разширени вени, болки и скованост на лумбалната област, както и мехлем при плексит.

Повече за аромаблендовете, които приготвям, можете да видите в сайта, в раздел ароматерапия.

Аромабленд

Поли Николова Холистичен терапевт