КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ АЛЕРГИЯТА?

Според официалната медицина, алергията е болестно състояние. Но, биологичният смисъл, регистриран от подсъзнателният ни ум, говори съвсем друго. Алергиите се отключват при преживят стрес, шок, който кара тялото и организмът да реагира.

Пример. Куче се спуска върху дете. Шок е за родителят да гледа сцената, без в момента да може да отреагира. В последствие, този родител несъзнателно може да отключи алергична реакция към животинска козина, в случая кучешка. Алергичните симптоми зависят винаги от това, какво се се случило в момента на отключването.

Ако ситуацията е свързана с докосване, може човек да има обрив по кожата. Ако ситуацията е свързана с раздяла или загуба, поради някаква причина, може да сълзят очите всеки път, когато някой ви разказва нещо свързано със раздяла.

Ако сте се изразявали: “ Не мога да дишам без този човек“, можете да получавате задух. Или ако сте казвали : “ Този/ тази човек/ ситуация не мога да ги дишам. „, възможно е да получавате пристъпи на астма.

Всяка ситуация може да бъде декодирана и има своята причина, която ако се открие, в повечето случаи проблемът се осъзнава и се отработва.

Но, защо идва алергията ? Отговорът е – за да ни предпази! Това е сигнал, известие на тялото, външно проявление, на вътрешен повик за помощ, тоест емоционално състояние. Нашето подсъзнание се опитва да ни предпази и реагирайки физически ни отдалечава от проблема. Ако вземем примера с кучето, за да избегнем същият шок, тялото ще ни покаже, че имаме проблем с кучешка козина и инстинктивно, ще се избягва допира със такова животно, защото “ имаме алергия.“ Не! Вие нямате алергия! Вие имате реакция на страх от безпомощност в ситуация свързана с вашето дете и нападението на куче върху детето ви. Ето това е причината, върху която трябва реално да се работи.

Когато бебета и малки деца се раждат с алергия или я развиват малко след това, причината се търси предимно в майката. Като се започне от момента на забременяване и се проследи цялата бременност, най -вече като емоционално състояние – страх от бременността, от раждането, от майчинството или отношения с партньора, с родители и тн.

Същото важи и за полените- най – честата „причина за алергия“. Какво или кого около вас не можете „да дишате?“ Кой колега ви дразни, чий парфюм ви е непоносим? Какво се носи във въздухът, което ви кара да се чувствате зле? Може би страха да не останете без работа? Може би това, че трябва да мълчите, а виждате неправда и това ви задушава? Може би това, че не ви позволяват да отворите дори прозореца, за да поемете чист въздух? Какво е?

Всяка болест идва, за да ни научи на нещо. Включително и алергията. Това е повик на душата за помощ. Това е езикът на подсъзнанието, който ако го чуем и осъзнаем, ще намерим и решението.

Необходимо е дълбоко разбиране и търсене дори в назад в историята на семейството, за да се намери решението. А то не е в хапчетата. Нито в антибиотиците- анти – биос = анти живот. Осъзнайте тази проста истина. Решението е да намерим терапевт, на който да се доверим и да ни помогне да намерим отговорът дълбоко в нас.

За да сме здрави!

Поли Николова Холистичен терапевт