Метамерик масаж

Метамерик масаж

Непознат, но от изключително важност за тялото.

Има „електроцентрала“ на човешкото тяло, в която повечето емоции са блокирани. Вилхелм Райх

Вилхем Райх е не просто ученик на Фройд, а най- добрият ум на психоанализата. Така го смята и самият Фройд – за „der beste Kopfe“. Според психлозите, поддтиснатите емоции се заселват в мускулната тъкан на тялото.

Когато самата аз започнах да изучавам Психотерапия, а после се записах и на курс за Метамерик масаж, ни казаха следното:

“ Уважаеми колеги масажисти,

практикуването на масаж в областта на тялото, което ще ви покажа, не е за всеки.

Моля, ако смятате, че НЕ сте надарени със силна доза съпричастност …

Ако НЕ желаете да помогнете на хората да се подобрят физически и психически …

И ако вероятните сълзи на клиента ви биха ви вкарали в паника …

Тогава НЕ правете това по никаква причина.

Причината е, че веднага щом откриете как да третирате конкретната  област на тялото  , която ще ви разкрия след малко, ръцете ви ще могат да  изчистят емоциите, „затворени“  в телата на хората.“ Франческо Чиача Франческо Чиача е моят инструктор и обучаващ Метамерик Масаж.

Емоции, които са теоретизирани от Райх-най-младият   ученик на Фройд  и впоследствие потвърдени от голям брой научни изследвания.

Те могат да бъдат  ИСТИНСКАТА причина  за физическите, емоционалните и естетическите проблеми на хората, които лекувате.

Така започна моето обучение за масажист в тази напълно непозната до този момент област за мен. Знаете, че аз съм привърженик на народо -психологията и започвайки този курс, осъзнах още повече дълбоката мъдрост на нашите баби и дядовци. Защото, някои биха нарекли този масаж – отлепване на кожата. Точно както са го правили навремето. Но, всъщност се оказва, че това е цяла наука.

Защо след масаж ни става толкова добре? Защото се отпускаме и се наслаждаваме. Докато напрежението и неприятностите се заселват с мълниеносна бързина в нашето тяло. Представете си следната ситуация:

Седемгодишно дете сяда на стола си, за да си свърши домашното. След няколко минути по -големият брат нахлува в стаята, вдига ръка върху плота и разхвърля учебниците, летящи по пода. Малкият е пурпурен от ярост, но щом вдига свят поглед, забелязва студените очи на брат си, готови да го избият. За да избегне побоя, той, навеждайки се да вземе училищни пособия, решава да не казва нищо и се връща към това, което е правил. Минават няколко часа и малкият е успял да остави инцидента зад гърба си.

Означава ли това, че гневът е отминал?

Не!

Това означава, че той е спотаил тази емоция и я е преглътнал, генерирайки я на „ нервно -мускулна броня “. Тази броня е съставена от блокове, напрежения и скованост, които от своя страна причиняват болка и физически симптоми. Просто този гняв се е загнездил в нервната система и в един момент ще даде реакция на мускулно или висцерално ниво.

Негативните емоционални състояния са причина за хронична болка в ставите, болки в крайниците, болки в гърба, стомашно -чревни проблеми, умора, нарушения на съня, промени в психомоторната активност и промени в апетита.

А сега си представете електроцентрала. Метамерите са електроцентралата в нашият организъм.

Това са хоризонталните ленти с дебелина около 5 см, разположени върху гръбната област . Тези ленти – които са общо 10 – се пресичат от нервната система. И всеки от тях се разклонява в посока към определен орган. При получаване на импулса да почувства емоция , нервната система се зарежда отпред по протежение на блуждаещата система, отдолу нагоре.

Но както казахме, емоциите много често се сдържат . И когато това се случи, те се настаняват върху референтния метамер. Тоест, това напрежение навлиза в мускулната тъкан.

Всеки метамер отговаря за съответна емоция, за това МЕТАМЕРИК МАСАЖА е изключително полезен не само като физическо разтоварване, но и чисто емоционално.

Например:

Метамери и тяхната проекция върху органите

За радост са метамерите на щитовидната жлеза, сърцето и тънките черва.

За съжаление тази на белите дробове и дебелото черво.

За да разгневите този на черния дроб и жлъчния мехур.

При притеснението , че далака и стомаха.

И накрая, метамерите на бъбреците и пикочния мехур съответстват на страха .

Когато емоцията е поддтисната съответният метамер се разтяга и вече не е в състояние да комуникира с референтното си тяло.

По същия начин, когато комуникацията между орган и метамер е нарушена , същият орган рискува да бъде повреден. Например, чувството на сдържана тъга може да причини затруднено дишане , тревожност и болка в гърдите .В страха може да доведе до по-ниски болки в гърба или инконтиненция. А притеснението води до подуване на корема и болки в гърба .

Какво е МЕТАМЕРИК МАСАЖ?

Това е освобождение на поддтисната емоция на чисто физическо ниво. Освен това, аз съм и дипломиран Психотерапевт, което допълнително може да подпомогне процеса и на двете нива – емоционално и физически. Запазате час според вашето желание и необходимост чрез този сайт и с радост ще се погрижа за вас.

„Да можеш да се справиш с метамерите би означавало да ги освободиш от сдържаната емоция“ Франческо Чиача

. Metameric Massage® е регистрирана търговска марка. Той не служи за даване на проста обща „ подредба “ на тялото на получателя, за това моля, не се доверявайте на неквалифициран специалист.