Плантография

Плантографията е статично изследване, при което чрез сензорна платформа се генерира изображение на ходилата в покой. Представлява диагностичен метод за оценка и мониторинг на деформации на стъпалата.

Така наречената диагностика на стъпалата е гаранция за добро здраве. Редовната проверка на здравето на стъпалата помага за установяването на проблеми още в тяхната начална фаза. Голяма част от тези проблеми се забелязват трудно и често не подозираме, че сме засегнати. Много е важно да се знае, че на някои от проблемите свързани с човешките стъпала може да се помогне, ако бъдат установени в по- ранна детска възраст. След тази възраст негативните ефекти са необратими, но това не означава, че не можем да облекчим състоянието.

Деформация на стъпалата

Деформациите в стъпалото са една от основните причини за болки в стъпалото, коленете, кръста, гърба и шията. Тези деформации водят до гръбначни изкривявания, дископатия, ишиас, плексит, разширени вени, оток в долна част на краката и други.
Ако имате болки в областите на стъпалото, плоскостъпие, пронация (стъпвате на вътрешната страна на стъпалото), супинация (стъпвате на външната страна на стъпалото),  halux vagus (деформация на кокалчето на палеца/буниони), изкривени пръсти,  паднали надлъжни и напречни сводове, високи надлъжи сводове, моля, не се колебайте да се свържете с мен. Чрез Плантографията мога да ви помогна за трайно остраняване на болките и намаляване на деформитетите.

Холистичната Подиатрична Диагностика и Терапия включва имено това. Диагностицирането на стъпалата, чрез специален уред наречен плантограф, чрез който се открива наличие на плоскостъпие или нежелана промяна във височината на свода.

pollynikolovatherapy.com

Технологията позволява поставяне на точна и индивидуална диагноза за състоянието на вашето ходило, на базата на която диагностика се определя и типа стелка, която трябва да се закупи отделно.

Всяка една стелка се предлага във варианти детски, дамски и мъжки, както и в различни подварианти, в зависимост от обувките, които обичайно ползвате.

Работя с най- добрият клас стелки Аетрекс, които са най-продаваните ортопедични стелки в света за индивидуалната корекция на стъпалото. Производителя Аетрекс, САЩ е най-високотехнологичната компания в света за производство на индивидуални ортопедични антибактериални  стелки с дълъг живот.

Разполагам с мостри, които допълнително ще подпомогнат правилният избор за нашите крака. Те заслужват!

Методите на плантографиране са напълно безопасни и безвредни за пациента, така че диагностиката е подходяща и за малки деца.

Моля, заявете своят час чрез формата в сайта!