Подиатрията- науката за стъпалата

Знаете ли какво е Подология или Подиатрия?

Прочетете до край тази статия, която написах в услуга на всички нас. За мен е важно вашето здраве! Защото зная какво е да търсиш помощ, а да не знаеш точно от къде да започнеш или не знаеш към какъв точно специалист да се обърнеш. А за да направи човек избор, трябва да има нужната информация. Предлагам информация, диагностика, консултация, решение.

Изоборът е ваш!

pollynikolovatherapy.com

Подиатрията/Podiatry/ е специалност, част от медицината, която е насочена към грижата и лечението на проблемни глезени, ходила и нокти.

Специалистите разрешават множество проблеми като впити нокти ( отдел ортоноксия ), кокоши тръни, плантарни брадавици, твърди мазоли, напукани пети и рагади, ортопедични изкривявания, микози по ноктите и ходилата, диабетични стъпала и различни възпаления.

Много е важно да се знае, че на някои от проблемите свързани с човешките стъпала може да се помогне, ако бъдат установени навреме, защото ранната диагностика е основен фактор в превенцията и лечението на проблемите или патологията в ходилото. Но в случая, аз ще ви представя накратко само определена част от Подиатрията, която е от съществено значение за цялата костна структура и особено засягаща децата, както и хората, които работят на крак – бармани, фризьори, стрителни работници и др. И това са проблемните стъпала.

Те биват два вида: Плоскостъпие Висок свод

Високият свод се среща по- рядко и потенциално нарушава повече функцията на ходилото, но като цяло, макар и в по- малка степен засяга стабилността. Плоскостъпието обаче е доста по- често срещано и много по- засягащо костната структура.

ХОЛИСТИЧНА ПОДИАТРИЧНА ДИАГНОСТИКА И ТЕРАПИЯ

Новата дейност на Polly’N Consultative – Diagnostic Center for Holistic Therapies ще бъде включена съвсем скоро в услугите на центъра.

plantography

Диагностиката включва снемане на отпечатък от стъпалото чрез уред наречен плантограф. Плантографията е компютърен метод за изследване чиято цел е да получи изображение на стъпалата и зоните на натоварване.

pollynikolovatherapy.com

Чрез анализа на тези данни и консултация , която е втората част от диагностиката се изработват интивидуални ортопедични стелки. Което е третата част от диагностиката.

Кога да заявите среща с мен?

pollynikolovatherapy.com

Ако имате:

pollynikolovatherapy.com

*Болка, схващане на стъпалото, прасеца или крака. *Изкривяване на петата настрани. *Странна походка или промяна на походката. *Оплакване за неудобство при носене на обувки.

Ако забележите, че:

pollynikolovatherapy.com

*вашето дете стъпва накриво *че се оплаква от болки в глезените, колената или в краката въобще, както и в тазобедрените стави, лумбалната област и въобще в гръбначния стълб. * ако протрива обувчиците от вътре или отвън, частично или на цялата петичка. * Ако крачетата се изкривяват на "Х" или на "О".

pollynikolovatherapy.com

Всичко е преодолимо, когато е хванато навреме.

А профилактиката е превенцията за вашето и на близките ви здраве.

Услугата ще бъде налична от 01/06/2021