Всеки човек, независимо колкото и голям професионалист да е в своята област, има частичка в себе си, която жадува да се изяви извън този професионален живот.
За това реших да повдигна завесата и да ви споделя как релаксирам аз.


Кой стои зад Polly’N- PollyNi®– търговска, регистрирана марка за био продукти.
Това съм аз – просто Поли.
Творец от душа и сърце.

Обичам да използвам даровете на природата, без да я наранявам разбира се, за да създавам радост в света около мен.
Това е моето хоби, което всъщност осъзнато или не, пак е част от моят професионален път.
Хоби Арт и Крафт продукти са продукти създадени от мен, на базата на моят опит като фито и ароматерапевт и любовта ми към природата и органик продуктите, което всъщност е в основата на холистичната и алтернативна медицина.

Разработвам и изработвам натурални сапуни. Кой е казал, че в банята не можем да се насладим на кафе?
Ароматен, ексфорлиращ сапун с кафе и портокалов цвят е чудесна ароматерапия за тялото и сетивата, нали?
Аз не тичам до близката аптека, когато ми се запуши носа, но веднага реагирам с етерично масло. Кашлица? Мехлем с мащерка и босилек се приготвя на мига.
Една красива, восъчна свещ ще усили уюта на вечерта ми или може би нещо ароматно, за да снеме напрежението?!


Ето така, лека полека моето хоби навлезе в професионалният ми път или може би професията повлия и в моето хоби. Но, какъвто и да е бил първоначалният замисъл, в сегашно време смело мога да твърдя, че съм един абсолютно щастлив човек. Реализарана професионално, удовлетворена емоционално и в мир със себе си.


За това всеки мой продукт носи радост, защото енергията, която влагам, докато работя е именно тази – на щастие и любов.

Мога да създам специално за вас индивидуален парфюм. Развихрям въображението си, когато видя дори кора от дърво, която автоматично се превръща в уникален свещник или домашен декор.
Работя със всякакви материали – дърво, стъкло, сухи цветя, восъци, правя декупаж. Изработвам мини декорацийки по всякакви поводи – свадби, кръщенета, детски партита…


Съпругът ми изработва невероятни рамки за картини от дърво, като дори самото дърво обработва ръчно.
А след това отпечатваме вашите щастливи мигове.
Няма значение дали този миг е преди месец или миналата седмица – изпращате ни вашата снимка по имейл, уточняваме размера и воала…!
Имате един прекрасен спомен, запечатан върху частичка от природата.

Винаги съм искала да оставя някаква следа след себе си и вече зная, че с всяко мое творение, тази моя мечта се е сбъднала.
Защото няма по- голяма радост за един творец от това, да подари мъничко щастие.
Дали ще излекуваш някого или ще видиш сълзи в очите на някой, получил уникален, неповторим, ръчно изработен подарък специално с мисълта за него, чувството е едно.
Безмерното щастие, че си оставил частичка от себе си на тази земя.

Приветствам ви с добре дошли в моят свят на прекрасности и както е мотото на моята страничка във фейсбук

Polly’N – PollyNi- Handmade cosmetics, candles, art and kraft decoration

С цялата сила и на природата, защото…

ЗАЩОТО ЗАСЛУЖАВАМЕ!

Хоби Арт и Крафт Продукти

Ръчно изработени сапуни

Ръчно изработени сапуни

Въпреки, че съм завършила специалност аналитична и индустриялна химия, винаги съм се отнасяла с респект към ръчната изработка на домашен сапун. Помня калъпите на баба ми, дори все още ги има в моето село, които са се запазили и до днес. И лека полека започнах да си задавам въпроса, как може да има нещо толкова трайно, почти от миналият век :), ръчно изработено и без да се разваля? Докато един ден не реших да проверя сама цялата тази работа. Въоръжих се с нужите инструменти и точно подходих към новата си страст в пълно бойно снаряжение. Факт е, че толкова много ми хареса процеса, толкова прекрасен стана първият ми, най- обикновен сапун, че целият този процес се превърна в такава страст, не изчезваща и до днес. Практически може да се използва всякакво масло, с което да се създаде сапун, но лично аз не използвам палмово масло.

Вижте повече

Ръчно изработени свещи

Ръчно изработени свещи

Мои приятели правят прекрасни свещи. Декупаж или изграждат с паста, казано честно не съм се интересувала от метода им на работа. Аз само се възхищавах и поръчвах каквото ми трябваше.  Но, сега, когато се преместихме в Испания и стана малко сложно с доставките, а и всичко останало си казах:“  Момиче, защо да не опиташ да направиш за себе си? Идва и Коледа можеш да зарадваш свои близки с наистина хубав подарък от твоите ръце.“

И така всъщност първата ми свещичка беше декупаж с готова свещ. Но, някак не ми беше  достатъчно. Аз обичам да създавам и за това се поинтересувах от видовете восъци и какво е тяхното приложение. Обичам момента на разтопяване на восъка, да изливам в различни форми и размери, да оцветявам и ароматизирам, аз да дирижирам процеса до готовият продукт, защото това ми носи спокойствие.

Вижте повече

Ароматизирани восъчни плочки

Ароматизирани восъчни плочки

Когато бях в Италия преди няколко години, в едно много малко магазинче видях една прекрасна, нежна  кутийка с прозрачно капаче, от която се носеше много нежен, но ненатрапчив аромат на лавандула.  Любопитна, какво може да съдържа кутийката, продавачката ми обясни, че това е ароматна, восъчна плочка. Толкова много ми хареса, още повече, че дава абсолютен простор на въображението, че реших да опитам. И до днес, восъчните плочки са едни от най-търсените ми продукти. Те са неангажиращ подарък за всеки повод.

Вижте повече

Ръчна изработка на подаръчни сувенири и декорация

Ръчна изработка на подаръчни сувенири и декорация

Обичам аромата на дърво, особено бор. И когато съпругът ми реши, че ще започне изработката на дървени рамки, първата му рамка я измъкнах под носа му с такава бързина, с каквато се вихреше въображението ми в този момент. Моята представа беше съвсем друга и естествено я осъществих, като върху току що създадената дървена платформа, аз направих пано със свещичка. Получи се един невероятно красив предмет, бях толкова удовлетворена и възхитена от крайният продукт,  че го показах на моите приятелки и неочаквано получих първите две заявки за подобен тип украса.

Вижте повече

Мини маслени рол-он парфюми

Мини маслени рол-он парфюми

Често съм си мислила за ролята на женският род в нашият живот. Думата „майка“, „природа“, „Любов“, „Душа“, „Вяра“ и тн, са все в женски род. И исках да създам нещо, което да обхваща цялата женска същност. Така се роди идеята за първият ми парфюм, който създадох  „She`s“ – Тя е! Защото от нея произлиза всичко.

Специално търсих шишенцата, специално етикета създадох, всичко в този парфюм е символика 100%, 100% е натурален и е 100мл.

Вижте повече

Мини декорации по поводи-свадби, кръщенета, рожденни дни

Мини декорации по поводи-свадби, кръщенета, рожденни дни

Напоследък стана модерно младоженците да благодарят на своите гости с малък жест от своя страна, за това, че са уважили тяхното тържество. Едно време просто питахме -“ Ще дойдеш ли на роджения ми ден?“, а сега нещата се случват по съвсем различен начин. И защо поканата за шаферка да не е на чаша кафе, а в мъничка бутилчица с листче и с цвете, което да остане като толкова скъп спомен и за двете страни?!

Ето така се роди идеята за мънички радости, които да оставят големите спомени, в едни от най- важните събития в живота ни.

Вижте повече

Ръчна изработка на дървени рамки и трансфер на снимка върху дърво

Ръчна изработка на дървени рамки и трансфер на снимка върху дърво

Обичаме нестандартните неща и места, които всъщност са оставяли наистина най- прекрасните спомени в нас. Винаги можеш да купиш рамка за картина, или да закачиш  снимката дори с обикновена щипка някъде , но какво ще кажеш да имаш една уникална дървена рамка не просто със снимка, а с отпечатан щастлив миг. И не, не просто в някое фото или в паметта на телефона, а върху истинско дърво.

Траен спомен, оставил също толкова истински отпечатък колкото и в самият теб…

Вижте повече

Енергийна Арт терапия

Енергийна Арт Терапия

Никога не съм рисувала през живота си, освен в часовете по изобразително изкуство. Обичах да оцветявам, но не и да рисувам. И от веднъж, на връх  Великден при медитация ми се каза : “ Рисувай! Ти можеш!“  Няма да изпадам в подробности как  започнах, но е факт моята първа  картина посветена на Божията Майка, която пазя и до днес. От тогава до сега са изминали няколко години и вече имам над 150 продадени картини и продължавам да рисувам.

Вижте повече