Въпреки, че съм завършила специалност аналитична и индустриална химия, винаги съм се отнасяла с респект към ръчната изработка на домашен сапун. Помня калъпите на баба ми, дори все още ги има в моето село, които са се запазили и до днес. И лека полека започнах да си задавам въпроса, как може да има нещо толкова трайно, почти от миналият век :), ръчно изработено и без да се разваля?

Докато един ден не реших да проверя сама цялата тази работа. Въоръжих се с нужите инструменти и подех в работа в пълно бойно снаряжение. Факт е, че толкова много ми хареса процеса, толкова прекрасен стана първият ми, най- обикновен сапун, че целият този процес се превърна в такава страст, не изчезваща и до днес.

Практически може да се използва всякакво масло, с което да се създаде сапун, но лично аз не използвам палмово масло. Понякога слагам лард, /свинска мас/, защото това е истинският стар сапун, но винаги уточнявам това, заради приятелите и клиентите, които са вегани и вегетарианци. Самата аз съм вегетарианка, така че разбирам и съм в разбирателство с всички. Не използвам истински пчелен мед, а фруктозен веган сироп, който е доста добра имитация на мед, така че моите сапуни всъщност могат да се нарекат наистина био и природосъобразни.

Можете да разгледате всичко в “ Снимки“, в страничката ми във фейсбук и да ми оставите съобщение, ако някой мой продукт ви заинтересува.

Не винаги имам налични, някои се изчерпват толкова бързо, че определено трябва да помисля за по- голяма тенджера за повече количество. Работя и по двата метода- топъл и студен. Използвам етерични масла за прекрасен аромат, така че всички ваши сетива да бъдат максимално удовлетворени. Моите барове са около 120 грама, а цената варира, разбира се , в зависимост от количествата използвани материали.

Ще се радвам и на вашите предложения и отзиви, защото няма по -голяма награда за един творец, макар и на сапуни от това, да получи обратна връзка с „Уау! Този сапун е фантастичен. Имаш ли още ?“