СКЕНАРСамо Контролируем Енерго Невро Адаптивен Регулатор или вашата среща с едно електротерапевтично устройство създадено за космонавти.

СКЕНАР – РЕВОЛЮЦИЯ В ЕЛЕКТРОТЕРАПИЯТА

Въз основа на знанията на инженерите и практическия опит на лекарите СКЕНАР бавно, но сигурно се интегрира в системата на световната медицина (сертифициран е като медицинско изделие в повече от 30 страни по света).

Целта е била да се създаде малко, портативно, енергоикономично и преди всичко високо ефективно устройство, което да поддържа здравето на космонавтите във върхова форма, без използване на стандартните лекарства – един универсален неинвазивен регулатор на функциите на тялото – мечтата на всеки лекар. СКЕНАР прекрасно съчетава модерната електронна технология с древното източно лечителско изкуство.

Скенар работи на принципът на биологичната обратна връзка – чрез допир до кожата на сензорът, уреда се свързва с електромагнитните импулси на тялото и започва да издава сигнал на базата на общото здравословно състояние.

СКЕНАР е физиотерапевтично устройство, което действа върху кожата с импулс, подобен на импулсите на нервната система.

Характеристиките на импулса непрекъснато се променят в зависимост от реакцията на кожата, така че мозъкът възприема този импулс като алармен сигнал от собствената си нервна система и активира механизма за самолечение на тялото.

Всеки сигнал контролира телесната активност и в същото време е контролиран от променящото се състояние на организма. Всеки сигнал е различен от предхождащият го, като по този начин се предотвратява привикване към действието.

ВАЖНО!

СКЕНАР уреда прави връзка с вашата кожа за общото здравословно състояние на организма ви, за това на СКЕНАР ТЕРАПИЯ се ходи без грим, без масло за тяло и без да сте си взимали душ в последните два часа преди терапията. Както и два часа след терапията също не се взима душ и не се маже кожата с нищо.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ СКЕНАР ТЕРАПИЯТА?

– Основното предимство на СКЕНАР пред другите методи е, че импулсът на апарата е био-сменяем.Той реагира на реакциите на засегнатата кожа, като автоматично „подобрява“ параметрите за по-ефективно лечение. Импулсът СКЕНАР е физиологичен.

– Устройството стимулира производството на ендорфини и много други невропептиди (невротензин, холецистокинин). Заедно тези вещества регулират дейността не само на системите, отговорни за възприемането на болката, но и координират работата на много други телесни системи.

Например:

 • ендорфина обезпечава противоболковия ефект
 • вазопресина и адренокортикотропина влияят на процеса на обучение, памет и регулиране на артериалното налягане
 • вазоактивния интестициален пептид оказва влияние върху секрецията на стомащно-чревния тракт, снижавайки апетита
 • соматостатин способства за снижаване на температурата и т.н.

– Подобно е на електрическите сигнали, които човешката нервна система изпраща. СКЕНАРът разговаря с човек „на един и същ език“, давайки импулс „разбираем“ за неговите органи и системи. За разлика от други методи на електротерапия, импулсът СКЕНАР не уврежда тъканите и мускулите, не ги загрява и не ги принуждава да извършват необичайна „работа“.

СКЕНАР съчетава предимствата на много методи на физиотерапия и електротерапия (като дарсонвализация, миостимулация, ултразвук, диадинамични токове). В същото време, без техните недостатъци и (в по-голяма степен) противопоказания. Така например, СКЕНАР  е приложим за пациенти с рак и за повечето заболявания в остър стадий.

СКЕНАР има подчертан аналгетичен, деконгестант и противовъзпалителен ефект. Хематом, порязване, леко изгаряне, подуване от натъртване или ухапване преминават буквално „пред очите ни“. Други методи на електротерапия не могат да се похвалят с такава ефективност.

Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по кожата, тъй като се работи и с меридианите по тялото. Чрез СКЕНАР експертиза се определят най-подходящите зони за обработка, както и оптималната продължителност на въздействието за всеки индивидуален пациент.

Колко време продължават процедурите?

Процедурите продължават 30-40 мин. Стандартната процедура продължава около 30 минути. При по-комплицирани случаи се налага провеждане на удължени и комбинирани лечебни процедури с продължителност около 1 час.

Колко курса са необходими за лечение?

Един лечебен  курс обикновено включва от 3 до 10 процедури. В зависимост от състоянието се провеждат от 2 до 3 процедури седмично.

Но, тъй като  благоприятният клиничен ефект настъпва бързо, често още след първата процедура пациентът се чувства повече  от добре. На базата на първата среща  с пациента и общото му здравословно състояние, както и ефекта от процедурата се определя и по нататъчното му лечение.

При какви заболявания се препоръчва СКЕНАР ТЕРАПИЯ?

– нервна система – различни заболявания на гръбначния стълб с вторични разтройсва на двигателността, нарушения в статиката и динамиката на гръбначния стълб, различните видове деформации. Радикулити, неврити, нарушения в мозъчното кръвообращение и техните последствия. Заболявания на вегетативната нервна система и т. н.

– костна система– миозити, артрити, артрози, ушипявания, счупвания в различни стадии.

– дихателна система – трахеити,бронхити, ОРЗ,ОВИ,бронхиална асма.

– сърдечносъдова система – хипертанична болест, хипотония, различните форми на аритмия. ИБС, заболявания на съдовете, варикозни разширения, трофични язви.

– храносмилателна система– гастрити, ентерити, колити, холецистити, хепатити, панкреатит

– пикочо-полова система– пиелонефрити, цистити, нарушения в менструалния цикъл, аднексити, безплодие, токсикоза на бременността.

– заболявания на зъбите– парандонтоза, парадонтит, премахване на възпалителни състояния и усложнения след лечение на пулпит. Отстраняване на болковия синдром.

СКЕНАР лекува не отделната болест на болният като цяло. В организмът на човека има скрити огромни резервни сили и благодарение провеждането на СКЕНАР терапията, ние го заставяме да ги включи в работа.

СКЕНАР терапията е невъзможна без активното участие на пациента. По време на лечението самият пациент е длъжен да отразява изменената в своя организъм и да съобщава своите усещания на СКЕНАР терапевта,помагайки му така да се ускори процеса на излекуване.

Приложение

Практиката показва, че почти няма болест, която да не се повлияе благоприятно от тази терапия. Ефективността, приложена като монотерапия е 90% (при 60% от пациентите пълно клинично оздравяване, а при 30% подобряване на общото състояние).

СКЕНАР терапията успешно се съчетава с всички методи на лечение от алтернативната и конвенционалната медицина.

Противопоказания

Абсолютни противопоказания практически няма, а относителните са крайно ограничени:

 • при наличие на „пейсмейкър“
 • тежки психически заболявания
 • зависимости (тежи зависимости, алкохолизъм, наркомания)

Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани.

ЕФЕКТИ НА СКЕНАР- ВЪЗДЕЙСТВИЕТО:

 • Общорегулиращо
 • Нормализиране на обмяната на веществата
 • Нормализиране проводимостта на нервните влакна
 • Нормализиране на хормоналния фон
 • Нормализиране на невровегетативните функции
 • Нормализиране на сърдечно-съдовия тонус
 • Стимулиране на репарационните процеси
 • Стимулиране регенерацията на тъканите
 • Обезболяващо
 • Противовъзпалително
 • Подобряване на местното кръвообращение
 • Противоалергично
 • Икономично

Поради изключителната важност за успешното лечение на информацията за енергийното състояние на пациента, всеки терапевтичен курс започва с попълването на въпросник относно здравният статус, както и  се попълва декларация за поверителност на място.

Времетраене – 40 мин.

Цена:
– €33 на процедура
– €132 Пакетна цена за 5 Скенар Терапии
– €280 Пекатна цена за 10 Скенар Терапии


Връзка на осъществяване – лично присъствие
Плащане – по банков път или чрез пейпал при заявяване на услугата