На чаша чай

НА ЧАША ЧАЙ

Аз започнах Новолунието във Водолей и Китайската Нова Година така. А вие?

Това е чай от липа, с листенца прясна мента и резен лимон. Чаят от липа е изключително полезен за очистване на дебелото черво, бъбреците, жлъчката, при всички дихателни проблеми. Малко известно е, че липата е с високо съдържание на Селен и две чаши на ден могат да запълнят липсата на Селен в организма.

Ментата в моят случай е за красота и наслада, но тя по принцип действа успокояващо. Освен това малко хора знаят, че в ментата се съдържа голямо количество желязо, която почти я изравнява с копривата. За това хората, които са с нисък хемоглобин могат да пият чай от мента.

Лимонът съдържа значително количество органични киселини, пектинови вещества, захари, каротин, фитонциди, витамини, рутин, калций, мед, магнезий, калий, флавоноиди и други. Най-високо ценен е плодът заради голямото количество аскорбинова киселина, витамин C.

Повечето от нас обичат чай от липа, а в тази комбинация, вярвам ще се насладите на уюта на дома си за тези, които са си у дома или ще намалите стреса на работното място, ако ходите на работа. Ако имате здравословен проблем, който бихте искали да разрешите по природосъобразен начин, моля не се колебайте да се свържете с мен, за да мога да ви помогна по най- добрият начин, който умея – чрез силата на природата.

Часове за фитотерапевтична консултация можете да запазите чрез сайта ТУК !

Грижете се за себе си и не забравяйте, че здравето е лична отговорност!

Поли Николова

Холистичен терапевт