ЦВЕТНИТЕ ЕСЕНЦИИ НА ДОКТОР БАХ – ЕДИН НАИСТИНА ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН НАЧИН ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Много често ме питате за какво помагат капките на Доктор Едуард Бах. И как всъщност помагат? Дали могат да помогнат на всички заболявания или само подпомагат лечението?

Препоръчва се комбинации от Цветята на д-р Бах да се използват като допълнителна мярка при редица физически заболявания. Тоест терапията помага и за лечение и за профилактика. Това важи както за леките, така и за по-тежките форми на заболяванията. Много е важно да уточня и да напомня, че всяка физическа болест е резултат на психологически или емоционален проблем, които са в основата на концепцията за лечението на д – р Бах

.В съвременната наука открито и често се свързват определени органи, части и системи на тялото с определено поведение. А това поведение влияе върху нашите органи. Приложени със съответното търпение, капките на д-р Бах, могат да постигнат истински чудеса при лечение на хронични заболявания.

Доктор Едуард Бах е вярвал, че личността на пациента е много по-важна от тялото при лекуване, както и това, че прилагането и действието на истинското лекарство трябва да е нежно, безболезнено и милостиво към пациента, тъй като болестта вече е причинила достатъчно мъка и болка. В повечето случаи ортодоксалната медицина само облекчавала симптомите, но не това било истинско лечение според неговите разбирания.

Как се определя емоционалното състояние на пациента?

Моят метод е чрез тест и 90 минутна консултация, която включва допълнителни въпроси, както и разтълкуване на отговорите на теста. На базата на този метод определям комбинацията, която трябва да се приема около 40 дена, след което се провежда повторна консултация, която има за цел да определи, кое състояние е отработено и кое се нуждае от още лечение. Всяка от есенциите отговаря за определено качество в индивида. При наличие на негативното му проявление, действието на капките повлияват за развиване на противоположното.

За кого са подходящи цветните есенции?

Терапията е безвредна. Може да се ползва от бременни, бебенца, малки деца, възрастни хора. Есенциите и капките нямат противопоказания, които да са идентифицирани и се допускат за употреба от всяка възраст не само на хора, но и на домашни животни. Цветните есенции на д-р Бах са одобрени за всички групи хора. Те са се доказали в лечението на емоционални разстройства при деца, юноши и възрастни хора. Капките са одобрени за употреба от жени, които имат малки деца и изпитват симптоми на следродилна депресия. Бах капки по време на бременност може да се използва след консултация с лекар.

ПРИ КАКВИ СЪСТОЯНИЯ ПОМАГАТ КАПКИТЕ НА ДОКТОР БАХ?

настинка, грип, невродермит, алергии, астма, бронхит, сенна хрема, мигрена, главоболие, акне, розацея, косопад, обриви, псориазис, епилепсия,диабет, проблеми със съня, проблеми с метаболизма и теглото, гинекологични проблеми, проблеми с имунната система, хормонални проблеми, инфекциозни заболявания, сърдечни проблеми, ставни проблеми, високо кръвно налягане, проблеми със стомашно чревния тракт, множествена склероза, Алцхаймер, проблеми с паметта и концентрацията, при менопауза, при възстановяване след заболявания и инциденти, злокачествени заболявания, Спин и други.

БАХ КАПКИ ЗА ЖИВОТНИ

Разработката на д-р Бах има положително въздействие не само върху хората, но и върху домашните любимци. Ако е необходимо,давайте на животните капки по 1-2 капки от капките 4 пъти на ден върху езика. Курсът на лечение може да продължи до 2 месеца.

Можете да използвате капките на д-р Бах за котки и кучета в такива случаи:

Когато домашният любимец остане за известно време с непознат; преди изложби, преместване, посещения на ветеринарни лекари; след физическа или психологическа травма. Не забравяйте, че това е мека и нежна терапия, за която е необходимо време, защото това е лечение от природата.

Нека не забравяме, че доктор Едуард Бах е не само лекар, а е и бактериолог и хомеопат. Самият той се е излекувал чрез природосъобразни методи от заболяване, което медицината е счела за невъзможно за изцеление. Установявайки върху себе си и в последствие развивайки теорията и върху други пациенти, че емоционалното ни състояние е пряко свързано със заболяванията, той се насочва именно върху тази област. Как точно емоционалното състояние ни разболява? И щом емоционалното ни състояние ни разболява, значи при промяна на емоционалното ни състояние може и да се лекуваме.

„… нашите страхове, нашите грижи, нашите безпокойства и други подобни, отварят пътя на нахлуване на болестта“, казва Доктор Бах, защото ни водят в посока, която не е нашата. Ние сме създадени, за да живеем в радост и вътрешен мир. И ако погледнем на болестта с благодарност, ще осъзнаем, че тя е полезна, защото ни дава време за промяна. Промяна за наше добро.

Поли Николова Холистичен терапевт